Det skal du bruge:
-dejen:
100 g. smør
5 dl. mælk
50 g. gær
1.5 dl. sukker
0.5 tsk. salt
2 tsk. kardemomme,stødt*
800 g. hvedemel
-fyldet:
150 g. smør
2 dl. sukker
2 spsk. kanel,stødt*
-pensling
1 æg
Sådan gør du:
1. varm smør og mælk i en gryde indtil smørret er
smeltet og mælken er varm.
gæren skal smuldres i en skål og mælken/smørret skal oveni.
kom sukker og salt i.
rør rundt i den.
2. Kardemomme og mel kommes i.
3. dejen æltes til den er god og fast.
4. Dejen skal hæve overdækket med viskestykke i 40 min.
5. imens røres fyldet sammen.
6. Bagefter deles dejen i to, og rulles ud i to store rektangler.
Så kommer man fyldet på og smøre det ud på dejen.
7. så ruller du dejen fra den brede side, så det bliver en lang pølse.
derefter skære du den ud i ca. 30 stykker.
8. lig dem ud på en bageplade og tryk dem forsigtigt flade med din håndflade.
de skal så hæve i 40 minutter til, overdækket af et viskestykke.
9. de skal i forvarmet ovn på 225 grader C i 6-8 min.
10. og.... de er færdige!!!!!
...Uhhhhhhh de er lækre!!!!!!